Van Uffelen makelaars Eindhoven
Van Uffelen
Actueel
Temp
17 juli 2024

Tips voor een huis kopen in Eindhoven!

Wilt u een , maar ziet u door de bomen het bos niet meer? In een overspannen woningmarkt is het lastig om het overzicht en uw wensen te bewaken. We geven u graag een aantal handvatten, zodat u uw droomhuis vindt.

Bereken uw budget

Bepaal voor de zoektocht van een woning wat uw budget is. Onze hypotheekadviseurs geven betrouwbaar, persoonlijk en onafhankelijk hypotheekadvies. Maak hiervoor een afspraak met een van onze adviseurs.

In welke wijk wilt u een huis kopen in Eindhoven

Eindhoven is verdeeld in verschillende wijken, elk met een eigen karakter. Zoek uit waar u wilt wonen, of nog beter, waar niet. We hebben er een aantal voor u uitgelicht:

Tongelre

Bent u op zoek naar een dorpskarakter met een rijke geschiedenis in de stad? Dan is Tongelre wat voor u. Dit voormalige dorp heeft ’t Hofke als centraal middelpunt. Hier vindt u onder andere `t Oude Raadhuis en een van de oudste woonhuizen in Eindhoven. Of u nu op zoek bent naar de karakteristieke uitstraling van Het Busselke, een oude arbeiderswijk, of zich wilt settelen in de villawijk Koudenhoven, Tongelre biedt het allemaal.

Strijp

Wie praat over een dynamische wijk vol hotspots, die roept Strijp. Het oude bedrijventerrein vol Phillips-fabrieken is getransformeerd tot een bruisend stadsdeel. Doe inspiratie op voor het avondeten in de Vershal Het Veem of geniet van een lunch op een unieke locatie bij Het Ketelhuis.

Bergen

Wie Brabant roept, denkt aan worstenbroodjes! In Bergen vindt u de lekkerste worstenbroodjes van Eindhoven, maar dit is niet het enige wat Bergen te bieden heeft. Dit gedeelte van de stad is een samenkomen van oud- en nieuwbouw. Zoek de rust op met een wandeling door het Anne Frankplantsoen of ga een gezellig avondje uit op het Wilhelminaplein met uitgaansgelegenheden en restaurants om uw honger te stillen.

Maak een wensenlijst

Bedenk wat uw droomhuis moet hebben en maak hier een lijst van. Aan de hand van deze lijst kunt u op zoek gaan naar een woning. Het opstellen van een wensenlijst zorgt voor een duidelijk overzicht.

Bekijk het huis tijdens daglicht

Wanneer u een huis bij daglicht bekijkt, ziet u de staat van het huis beter. Krassen in de vloer, scheuren in de kozijnen en het schilderwerk zijn beter zichtbaar in het daglicht. Houd er rekening mee dat een huis er in werkelijkheid vaak iets anders uitziet dan op de foto, vanwege de fotobewerkingen.

Bezichtig een huis twee keer

Als de eerste indruk van het huis positief was, raden we aan om de woning nog een tweede keer te bezichtigen. Plan de bezichtiging op een ander tijdstip dan het eerste bezoek. Op deze manier krijgt u een andere indruk van de woning, omdat er een andere lichtinval is. Ga ook een keertje wandelen, fietsen of rijden door de buurt in de avond, zo krijgt u een betere indruk van de omgeving op verschillende momenten gedurende de dag. Neem vooral iemand anders mee bij de tweede bezichtiging. Vaak zien zij andere dingen die u misschien niet opvallen.

Onderzoek de uitbreid mogelijkheden

Het is goed om van tevoren te weten of er een mogelijkheid is tot uitbreiding, zodat u in de toekomst niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Controleer bij de gemeente of uitbereiding onder de mogelijkheden valt!

Schakel een aankoopmakelaar in bij Van Uffelen

Bij Van Uffelen zorgen onze NVM-aankoopmakelaren ervoor dat u uw droomhuis in Eindhoven vindt. Samen brengen we uw woonwensen en budget in kaart, zodat u weet wat er allemaal mogelijk is. De aankoopmakelaar onderhandelt met de verkopende partij zodat u de beste prijs krijgt voor uw ideale huis. We helpen u om een huis uw thuis te maken.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

We zijn benieuwd naar je verhaal!

Heb je een vraag of wil je een afspraak met ons maken? Je kunt ons bellen of stuur een Whatsapp-bericht. Je hoort snel van ons!